familycouple
setuprateenter

Homeros Vadisi Nerede, Nasıl Gidilir?

Homeros Vadisi Nerede, Nasıl Gidilir?
Homeros Vadisi Nerede, Nasıl Gidilir?

Homeros Vadisi Nerede? Homeros Vadisi’ne Nasıl Gidilir? Homeros Vadisi’nde Ne Yapılır? Homeros Vadisi Giriş Ücreti Ne Kadar? ve Homeros Vadisi Hakkında Bilgiler için yazımızı okuyabilirsiniz.

Homeros Vadisi mekanlar ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine birçok alternatif sunmaktadır. Rekreasyon alanı olarak son dönemde Türkiye’de özellikle yerli turistlerin de ilgisini çeken bir alan olmasıyla çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Öte yandan Homeros’un yaşadığı düşünülen mağaranın da burada yer alması bölgenin kültürel ve tarihi bir değer kazanmasını da sağlamıştır. Doğal güzellikleri ve mekanları ile keyifli bir vakit geçirmek isteyen herkes için alternatif rotalar arasında yer almaktadır.

500 bin metrekarelik bir alana sahip Homeros Vadisi, günü birlik bile olsa şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve keyifli bir vakit geçirmek isteyenlerin tercih edebilecekleri rotalar arasında yer almaktadır. Homeros Vadisi hemen hemen her mevsimde ziyaretçileri ağırlamaktadır.

Homeros Vadisi Nerede?

Homeros Vadisi yorumlar ve ulaşım güzergahları incelendiğinde kolay bir rotada yer aldığı görülmektedir. Türkiye’nin İzmir ili içinde yer alan Bornova ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. İzmir şehir merkezine yaklaşık olarak 16 km mesafe uzaklıkta yer alan bir doğal alandır. Bornova merkezinden ise yaklaşık olarak 8 km mesafededir.

Homeros Vadisi’ne Nasıl Gidilir?

Homeros Vadisi ulaşım olanakları bulunmaktadır. Toplu taşıma veya hususi araçlar ile ulaşım sağlanabilmektedir. İzmir şehir merkezinden gelenler D300 üzerinden ilerleyerek kolayca ulaşabilmektedir.

Toplu taşıma ile Homeros Vadisi alanına gelmek isteyenler, Bornova’dan kalkan Kayadibi köy dolmuşları ile Homeros Vadisi’ne ulaşabilmektedir. Homeros Vadisi içinde ziyaretçilerin birçok farklı doğal alanı keşfetmeleri ve farklı etkinliklere katılmaları sağlanmaktadır.

Homeros Vadisi Hakkında Bilgi 

Homeros Vadisi kahvaltı alanları ve vakit geçirmek için uygun mekanları ile her kesimden insana keyifli bir hafta sonu kaçamağı yapma olanağı vermektedir. İzmir sınırları içinde yer alan Homeros Vadisi, rekreasyon alanı olarak hizmet vermektedir.

2018 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan alan, 2010 yılında çeşitli eklemeler ile çok daha düzenli bir hale getirilmiştir. Vadinin toplam uzunluğu 7 km olarak görülmektedir. İçinde yer alan mağarada ise Antik Çağ’ın en önemli düşünür ve yazarlarından İyonyalı Homeros’un yaşadığı düşünülmektedir. İlyada ve Odysseia destanlarının yazarı ve derleyicisi olan Homeros’un yaşadığı mağara olduğunun düşünülmesi tarihi değerini de öne çıkarmaktadır. Bölgede ayrıca birçok gölet ve doğal alanlar mevcuttur. Araştırmalara göre 54 familyadan 182 bitki ve 103 kuş türü yaşadığı da tespit edilmiştir.

Homeros Vadisi’nde Ne Yapılır?

Homeros Vadisi rekreasyon alanı bünyesinde birçok farklı etkinliğin yapılması mümkündür. Özellikle şehrin karmaşasından kısa süreliğine uzaklaşmak isteyen hemen hemen herkes için uygun bir alan sunmaktadır. 7 km uzunluğunda bir vadi olan Homeros Vadisi, Homeros’un yaşadığı düşünülen mağara dışında, 18 gölet ve bu göletin çevresinde 75 binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Yeşilliklerle kaplı vadi içinde göletler, yürüyüş parkurları, koşu pistleri, bisiklet yolu, mini amfi, tiyatro ve piknik alanları yer almaktadır. Hafta sonları birçok kişinin ziyaret ettiği alan, İzmir çevresinde tercih edilecek en iyi doğal yaşam alanlarından biridir. Homeros Vadisi kapsamında içinde farklı alanlarda ayrıca jeep safari gibi farklı doğa sporları ve etkinliklerinin de yapılması mümkündür.

Homeros Vadisi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Homeros Vadisi giriş ücreti dışardan girişler için bulunmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında vatandaşların ücretsiz olarak bölgeden yararlanması sağlanmaktadır. Ancak bölgede tercih edilecek mekanlar ve etkinlikler kapsamında farklı ücretler talep edilecektir. Homeros Vadisi 24 saat ziyarete açık ve ücretsiz olması sayesinde hafta içi ve hafta sonları ziyaretçi akınına uğramaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış