familycouple
setuprateenter

Helenistik Kule Nerede, Nasıl Gidilir?

Helenistik Kule Nerede, Nasıl Gidilir?
Helenistik Kule Nerede, Nasıl Gidilir?

Mersin'in en eski kalıntıları arasında bulunan Helenistik Kule, Silifke’nin 30 kilometre kuzeyinde yer alan Uzuncaburç beldesindedir. Silifke ilçesi sınırlarında yer alan Uzuncaburç Kalıntılarına yakın olan Helenistik Kule toplamda 5 katlı bir yapıdadır. Helenistik dönemde merkezi Uzuncaburç’un 4 kilometre doğusunda bulunan Olba Krallığı’nın ibadet mekanı olan günümüzdeki Uzuncaburç yerleşim yeri, Roma zamanında, milattan sonra 72 yılında İmparator Vespasianus döneminde Olba’dan ayrılarak Diocaesarea yani Tanrı-İmparator Kenti ismi ile kendi adına para bastırabilen özerk yeni bir site haline getirilmiştir.

Tanrı-İmparator Kenti’ndeki Zeus Tapınağı, piramit ve burç çatılı anıtmezar Selefkoslar, yani Helenistik; tiyatro, sütunlu cadde, çeşme, tören kapısı, Zafer Kapısı ve Şans Tapınağı Roma zamanından kalma tarihi yapılardır. 5.yüzyılda Hristiyanlığın bu yörede gelişmesiyle beraber Zeus Tapınağı kilise haline getirilmiş, ayrıca yeni kiliseler de inşa edilmiştir. Bizans döneminin sonrasında Anadolu Türkleri buraya şehrin sembolü haline gelen yüksek burcun adını vererek “Uzuncaburç” olarak adlandırılmıştır.

Şehrin etrafını saran surların kuzeydoğu kenarında yer alan 5 katlı Helenistik Kule 16x13 metre oturumunda ve 23 metre yüksekliğindedir. Helenistik Kule’nin yapımı sırasında hiç harç kullanılmamıştır. Kulenin her katı kendi içerisinde kısımlara ayrılmıştır. Helenistik kule yöneticilerin yaşamlarını sürdürdüğü bir mekan olmuştur. Aynı zamanda tehlikeli durumlarda halkın sığındığı ve şehir hazinesinin güvence altına alındığı bir mekan olarak da kullanılmıştır. Kule kapısı üzerinde bulunan yazıttan, milattan önce 3.yüzyılın 2.yarısında Tarkyares tarafından yaptırıldığı anlaşılmaktadır. Helenistik Kule geçirdiği yangın neticesinde Vali Petronius’un emri ile milattan sonra 3.yüzyılın sonlarında restore edilmiştir. Eski paraların üzerinde amblem olarak kullanımı tercih edilen bu barınma ve gözetleme kulesi yüksek olması sebebiyle günümüzdeki beldenin adına da kaynak olmuştur.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış