familycouple
setuprateenter

Havran Kent Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Havran Kent Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Havran Kent Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Balıkesir'e 80, Edremit’e 7, Edremit Koca Seyit Havalimanı’na 5 kilometre mesafede bulunan Havran’da 8 Eylül 2017 yılında, ilçenin düşman işgalinden kurtulmasının 95. senesinde, Balıkesir ve ilçelerindeki ilk ve tek kent müzesinin açılışı yapılmıştır. Hocazade Abdurrahim Efendi tarafından 1912 tarihinde yaptırılan ve Fatma Özgünel Budaras Us tarafından müze şeklinde kullanılmak üzere bağışlanan yapı 3 katlıdır. 1100’ü bahçe, 800’ü bina olmak üzere 1900 metrekarelik alanı kaplayan yapının zemin katı taş ve tuğla karışımı, geriye kalan katları ise tamamı ile tuğladan yapılmıştır. Mimarı bilinmeyen binada 13 adet oda bulunmaktadır.

3 sergileme odası bulunan giriş katının ilk odasında Havran’ın tarihi “İlk Adımlar İlk Yerleşimler, Havran Adının Kökeni, Bizans Dönemi, Bölgedeki İlk Türk Devleti” başlıkları ile görsel metinler ile sunulmaktadır. “Virane Yıllardan Huriler Diyarına, Havran Mezarlığı” sunumlarının bulunduğu koridordan İkinci odaya geçiş yapılmaktadır.

Bu odada “Havran-ı Sagir, Havran-ı Kebir, Havran’da Osmanlı Dönemi Eserleri, Osmanlı Salnamelerinde Havran” başlıkları ile Osmanlı Dönemi’ndeki Havran sunulmaktadır. Yan tarafta yer alan iki odalı mutfakta Havran Mutfak Kültürü ile ilgili noktalara yer verilmiştir. Bu kat “Havran Belediyesinin Teşkil-i Vilayet Nizamnamesi, Havran’da Gayrimüslim Nüfus” bilgilerinin bulunduğu koridordan geçiş yapılan ve Havran düğünlerinin gelenek ve görenekleri ile ilgili bilgilerin verildiği yatak odası ile son bulmaktadır.

İkinci kata çıkan merdivenlerin karşısında Seyit Onbaşı heykeli yer almaktadır. Bu katta bulunna ilk sergileme odasında Osmanlı Devleti’nin 1.Dünya Savaşı’na katılması, Çanakkale Cephesi ve Ömer Çavuş ile Seyit Onbaşı’nın kahramanlıkları hakkında bilgiler verilmektedir. Ekrandan Koca Seyit Belgeseli’nin izlenmesi mümkündür. İkinci odada, 796 gün boyunca devam eden Yunan işgali ile işgalden kurtuluş bulunmaktadır. Cumhuriyet Dönemi’ndeki yaşanan gelişmelere ayrılan üçüncü odada, “Tren Geliyor Buharı Bacasında, Mustafa Kemal Paşa Havran’da, Şehr-i Havran” kısımları yer almaktadır. Basın Odası olarak isimlendirilen dördüncü odada Cumhuriyet Dönemi’nin bütün belediye başkanlarının haricinde “zeytin, zeytinyağı, yağhaneler” ile ilgili görsel metinler yer almaktadır. Havran tanıtım filminin izlenme imkânı bulunmaktadır. Bu katta bulunan son sergileme odası, konak sahipleri ile bağış yapan kişilerin hayatları ile ilgili bilgilendirme ve görseller için ayrılmıştır.

Ilıklık ve külhan bölümleri ile beraber zemin katın bir bölümünde, görsek metinler ile Türk Hamamı ve hamam kültürünün de tanıtımının yapıldığı, hamam bulunmaktadır. Diğer kısımda ise ufak hücrelerde, “Zeytinci, Leblebici, Arabacı, Körüklü Çizmeci” meslekleri; “konu mankenleri, görsel metinler, video gösterimleri, iş aletleri” eşliğinde canlandırılmaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış