familycouple
setuprateenter

Halikarnas Mozolesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Halikarnas Mozolesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Halikarnas Mozolesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Halikarnas Mozolesi nerededir? Halikarnas Mozolesine nasıl gidilir? Halikarnas Mozolesinin turistik açıdan önemi nedir? Halikarnas Mozolesi hangi il sınırları içerisinde bulunmaktadır? Halikarnas Mozolesi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Halikarnas Mozolesi ülkemizde hangi bölgede yer alır? Halikarnas Mozolesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Halikarnas Mozolesi Nerededir?

Muğla’nın Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan Halikarnas Mozolesi, açık hava müzesi olarak bilinmektedir. Halikarnas Mozolesi eski zamanlarda Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi tarafından yaptırılmıştır. Halikarnas Mozolesi, piramit şeklindeki çatısıyla mısır mimarisi piramitleri hatırlatmaktadır.

Mısır ve Yunan mimarisi kullanılarak anıt mezar olarak tasarlanan bu yapı, turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerler arasında yer almaktadır.

Halikarnas Mozolesi, Pers İmparatorluğu’nun Kralı olan Mausolos için yaptırılmıştır. Bu yapı Satyros ve Priene Pythius tarafından tasarlanmıştır. Bu mezarın yüksekliği yaklaşık olarak 45 metre ve dört tarafı da farklı heykeller ile inşa edilmiştir. Bu yapının içi Bodrum’un evlerini andırmaktadır. Dışarıdan bir gözle bakıldığı zaman bu mozole basit bir anıt olarak görülmektedir. Fakat, mimarisi ile oldukça günümüzde gizemi koruyan bu yapının hala incelenmeye değer bir eser olduğu söylenilmektedir.

Halikarnas Mozolesine Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Halikarnas Mozolesine gidebilmek için öncelikle Muğla ilinden Bodrum merkeze kadar gelmeniz gerekmektedir. Bodrum limanına yakından bir konumda bulunan bu yapıya Bodrum sahil yolunu takip ederek kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Halikarnas Mozolesine girişler ücretlidir. Ayrıca yaz döneminde 1 Nisan ile 1 Ekim tarihlerinde saat 08:00 ile 19:00 aralığında, kış döneminde ise 1 Ekim ile 1 Nisan tarihlerinde saat 08:00 ile 17:00 aralığında ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış