familycouple
setuprateenter

Gülek Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Gülek Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Gülek Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Tarihi ve kültürel yönü ile çok önemli bir yere sahip olan Gülek Kalesi, uçurum manzarası ile turistlerin uğrak yerleri arasında yer almaktadır. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan dolayı dikkatleri üzerine çeken Gülek Kalesi Mersin'in popüler yapılarındandır ve deniz seviyesinden 1530 metre yukarıdadır. Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Gülek Kalesi kültürel miraslar arasındadır. Öyle ise Gülek kalesi nerede? Gülek kalesi nasıl gidilir? Sorularının cevaplarına ve Gülek Kalesi hakkında bilgilere bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

Gülek Kalesinin tarihi M.Ö. 2000 yıllara dayanmaktadır. Tarihin kalıntılarına ve doğanın eşsiz güzelliğine tanıklık edebileceğiniz Gülek Kalesi, halk arasında Torosların damı ismi ile de bilinmektedir. Gülek kalesi Tarsus ilçesinin Gülek Mahallesi’nin yukarısındadır.

Fotoğraf hileleri sayesinde uçurumun kenarında duruyormuş izlemi bırakan Gülek Kalesi, seyir tepesinde fotoğraf çektirmek isteyen insanlar tarafından ziyaret edilmektedir.

Gülek Kalesi Nerede?

Mersin il sınırları içerisinde yer alan Gülek Kalesi Tarsus ilçesinde bulunmaktadır. Kuzey yönünde Toros Dağları bulunan Gülek Kalesi, ayrıca Gülek boğazına hakim bir noktadadır.

Gülek Beldesi güzergahından Gülek Kalesine ortalama olarak 5 km kadar kısa bir mesafe yolculuk sonrasında ulaşım sağlanmaktadır. Gülek Kalesinin Gülek boğazına olan yüksekliği 500 metredir. Gülek Kalesi Tarsus merkezine ise 65 km uzaklıktadır. Mersin il merkezine 95 km uzaklıkta bulunan Gülek Kalesini ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Gülek Kalesi Nasıl Gidilir?

Gülek Boğazı’nda konumlandırılmış durumda olan Gülek Kalesini ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir. Tarsus ilçesine sınırları bulunan Niğde Tarsus otoyolu güzergahından ortalama olarak Tarsus'a 65 kilometre kuzey bölgesinde kalan Gülek Kalesine gitmek için kendi özel aracınızı kullanabilirsiniz. Tarsus'tan Gülek Mahallesine giden toplu taşıma araçlarını kullanarak Gülek Kalesi'ne rahat bir şekilde gidebilirsiniz.

Gülek beldesine bağlı olan Gülek Kalesi’ne birbirinden farklı ulaşım yollarını kullanmak suretiyle Gülek beldesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Tarsus ilçesindeki Gülek Kalesi fazlası ile yüksek bir noktada bulunmaktadır. Eşsiz bir görünüme sahip Gülek kalesi, günümüze kadar birbirinden farklı kültürel ve tarihi mirasa ev sahipliği yapmıştır.

Özel taş malzemeleri ve yapısal farklılıkları ile ziyaretçi akının uğrayan Gülek Kalesi Mersin ilinde görülmesi gereken kalelerden bir tanesidir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış