familycouple
setuprateenter

Gözlükule Höyüğü Nerede, Nasıl Gidilir?

Gözlükule Höyüğü Nerede, Nasıl Gidilir?
Gözlükule Höyüğü Nerede, Nasıl Gidilir?

Gözlükule Höyüğü nerededir? Gözlükule Höyüğü’ne nasıl gidilir? Gözlükule Höyüğü hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Gözlükule Höyüğü ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Gözlükule Höyüğü’nün turistik açıdan önemi nedir? Gözlükule Höyüğü etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Gözlükule Höyüğü hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Gözlükule Höyüğü Nerededir?

Anadolu’da eski yerleşim yeri olarak oluşan tepelere höyük adı verilmektedir. Gözlükule Höyüğü ise bunlardan bir tanesidir. Gözlükule Höyüğü’nde yapılan ilk kazı çalışmalarını Eski Kilikya kitabının yazarı olan Chales Victor Langlois yapmıştır. Kazı sırasında bulunan heykelcikler ve mühürler kazı sonrasında kaçırılmıştır. Kaçırılan bu tarihi eserler Louvre Müzesi ve British Museum müzesinde sergilenmektedir.

Gözlükule Höyüğü’ndeki büyük kazılar ise Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 1934 yılında Hetty Goldman tarafından başlatılmıştır. Yapılan kazı çalışmaları sonrasında cilalı taş devrinden İslam dönemine kadar olan 33 tabaka bulunmuştur.

Gözlükule Höyüğü’nde günümüzde halen kazı çalışmaları devam etmektedir. Burada yapılan kazı çalışmalarını ise Boğaziçi Üniversitesi sürdürmektedir.

Gözlükule Höyüğü’ne Nasıl Gidilir?

Gözlükule Höyüğü, Mersin ilinin Tarsus ilçesinde yer almaktadır. Tarsus ilçesinin ise Eski Tarsus olarak adlandırılan güney bölgesinde yer alan Caminur Mahallesi’nde bulunmaktadır.

Gözlükule Höyüğü’ne gidebilmek için öncelikle Mersin Adana karayolu üzerinden Tarsus’a ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Buradan ise toplu taşıma araçlarını kullanarak kısa sürede Gözlükule Höyüğü’ne ulaşmış olacaksınız.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış