familycouple
setuprateenter

Gökçeler Kanyonu Nerede, Nasıl Gidilir?

Gökçeler Kanyonu Nerede, Nasıl Gidilir?
Gökçeler Kanyonu Nerede, Nasıl Gidilir?

Gökçeler kanyonu, Muğla ilimizin Milas ilçesinde yer almaktadır. İncirliin Mağarası çıkışında sağ taraftan 40 metrelik yürüyüş mesafe sonrasında Uyku Vadisi’nin tabanına varabilirsiniz. Bu bölgenin iki ismi bulunmaktadır. Bunlar Uyku Vadisi ve Gökçeler Kanyonudur. Bunun nedeni genç vadilerin veya değişik kayaçların olmasıdır. Farklı seviyede aşınma göstermiş kaya tiplerinin yer aldığı bölgelere kanyon ismi verilmektedir. Kanyon vadinin bir kısmında oluşmaktadır. Fakat daha büyük ve yaşlı yapılara vadi ismi verilmektedir.

Gökçeler Kanyonu sekiz km uzunluğu ile bilinen çeşitli hayvan ve bitki örtüsüne sahip bir kanyondur. Gökçeler Kanyonunda yer yer arkeolojik buluntular da yer almaktadır.

Sahip olduğu doğa üstü güzellikleri ile muhteşem bir yerdir. Hamzabey Çayı’nın yer yer irili ufaklı şelalelerle oluşturduğu bu eşsiz doğal yapı, yerli ve yabancı turistlerin rağbet ettiği yerlerden bir tanesidir. Orta zorlukta trekking parkuru olarak da ziyaretçiler tarafından ilgi görmektedir.

Bu bölgede yirminin üstünde mağara olduğunu ziyaretiniz esnasında gözlemleyebilirsiniz. İncirliin Mağarası ve Çatal Mağarası da bölgede popüler olan mağaralardır. Gökçeler Kanyonu doğal hayatı içinde pek çok hayvanda yaşamaktadır. Yarasa, yaban domuzu, kirpi, tavşan, çakal ve tilki gibi hayvanlar kanyonda yaşamını sürdürmektedir.

Türkiye’deki doğal güzellikler arasında yer alan Gökçeler Kanyonu, genellikle Uyku Vadisi olarak tanınmaktadır. Gökçeler kanyonu Bodrum ile Milas arasında yer almaktadır. Eşsiz kanyona uzun süreli olmasa bile günübirlik ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Gökçeler Kanyonunu ve çevresini bölgede yer alan kafelerin seyir terasından rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.

Gökçeler Kanyona ulaşımda çok keyifli. Kanyona ulaşmanızı sağlayan Virajlı yollar ve geçeceğiniz güzel köyler seyahatinizi unutulmaz kılacak türden.

Gökçeler Kanyonuna Nasıl Gidilir?

Gökçeler Kanyonuna farklı şekillerde ulaşmak mümkündür. Bodrum Milas karayolunun 6. Km’de bulunan Ağaçlıhöyük Mahallesi kavşağından sola dönmeniz gerekmektedir. Daha sonra Ağaçlıhöyük ve Gökçeler Mahallesini geçtikten sonra Alaçam Mahallesi yolunu takip ederek eşsiz kanyona gidebilirsiniz.

Gökçeler kanyonuna gitmek için Bodrum Milas Havalimanından Milas istikametine gidebilirsiniz. Buradan 100 m sonra sağa dönüp Akyol ve Gökçeler Mahallelerinden geçerek kanyona varabilirsiniz.  

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış