familycouple
setuprateenter

Gilindire Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Gilindire Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?
Gilindire Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Gilindire Mağarası aynı zamanda Aynalıgöl Mağarası olarak da bilinmektedir. Gilindire Mağarası, Mersin şehrinin Aydıncık ilçesinin 7,5 kilometre güneydoğusunda, Sancak Burnu ve Kurtini Deresi arasında yer almaktadır. Bu mağaraya toplu taşıma araçları ile gidilmesi mümkün değildir. Toplu taşıma araçları ile Aydıncık ilçesine varmadan 10 kilometre geride bulunan Gilindire Mağarası’na gidebilmek için yol ağzında inilip 3 kilometreden fazla olan yoldan yürüyebilir veya araç ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Kendi aracınız ile gitmeyi tercih ettiğinizde çok daha rahat bir şekilde Gilindire Mağarası’na ulaşabilirsiniz. Mersin-Antalya karayolunda ilerlerken mağaranın olduğu bölgede tabelalar yardımı ile ulaşabilirsiniz.

Gilindire Mağarası Tarihçesi

Bu mağara bir çoban tarafında keşfedilmiş. 1999’da keçilerini dolaştırırken çoban bir kirpinin farkına varmış. Bu kirpi çalılıkların arasından geçtikten sonra kayalıklarda gözden kaybolmuş. Çoban kirpinin peşinden gitmiş ve onu izlemeye devam etmiş. Daha sonra bir insanın geçebileceği büyüklükte olan kaya deliğinden geçerek mağaranın ağzına ulaşmış. Çoban, eşsiz bir güzelliğin ortaya çıkmasına vesile olmuş.

Türkiye'de bulunan mağaralar arasında Kambriyen kireç taşından meydana geldiği tespit edilen üç mağara içerisinde Gilindire Mağarası da yer almaktadır. Aynı zamanda mağaranın oluşumunda bölgenin yapısal özellikleri ve taban düzeyi konumundaki Pliyosen deniz düzeyi birinci derecede etkili olmuştur. Mağaranın oluşumdaki ikincil etkenler arasında ise jeomorfolojik gelişim ve oluşum, akarsularla yarılma, eğim, Pleistosen deniz düzeyi salınımları ve iklim yer almaktadır.

Mağaranın meydana gelmesi, o dönemdeki iklim değişikliği nedeniyle buzul çağının geçiş döneminde olmuştur. Tarihi yönden oldukça eski bir döneme kadar uzanmaktadır. Mağaranın içerisinde yer alan göl sebebiyle Aynalıgöl olarak da adlandırılmaktadır.

Gilindire Mağarası’nın Özellikleri

Bu mağara denizin 45 metre yukarısında bir yamaçta bulunmaktadır. Gilindire Mağarası’nın yatay uzunluğu 555 metre, derinliği ise 46 metredir. Bu mağara eşsiz bir görüntü sunan dev boyutlarda birbirinden farklı salonlara ayrılmaktadır. Gilindire Mağarası 560 basamak şeklindedir. Bu basamakların bitiminde muhteşem figürlere sahip sarkıt ve dikitler yer almaktadır. Ülkemizde bulunan birçok turistik yerin hikayesi bulunsa da Gilindire Mağarası’nın bir hikayesi bulunmamaktadır. Ancak bir söylentiye göre göle bakan kişiler geleceklerini görme şansına sahip olabilirmiş.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış