familycouple
setuprateenter

Fethiye Yakınlarında Gezilecek Yerler

Fethiye Yakınlarında Gezilecek Yerler
Fethiye Yakınlarında Gezilecek Yerler

Ülkemizin en güzel kentlerinden bir tanesi olan Fethiye, her yıl düzenli olarak yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Pek çok tatilcinin tercih ettiği tatil yerlerinden bir tanesidir. Tam anlamıyla cennetten bir köşe olarak söz edilen Fethiye, tertemiz denizi ve el değmemiş doğasıyla gelen ziyaretçilerini büyülemektedir.

Fethiye dediğimiz zaman sadece Fethiye’nin merkezi değil etrafında da gezebileceğiniz pek çok yer bulunmaktadır. Gelin Fethiye’de gezebileceğiniz eşsiz güzellikteki yerlere birlikte bakalım.

Saklıkent Milli Parkı

Ülkemizin benzersiz doğal güzelliklerinden bir tanesi olan Saklıkent Milli Parkı, Fethiye’ye yaklaşık olarak 50 kilometre kadar uzaklıktadır.

Saklıkent Milli Parkı içerisinde dağlardan gelen çayın soğukluğu ile yazın bunaltıcı sıcaklardan kaçıp burada serinleyebilirsiniz. Bu kanyonun debisi oldukça yüksek olduğu için burada aynı zamanda rafting ve diğer su sporlarını da yapmanız mümkündür. Kanyonun belli bir noktasına kadar yürüyebilirsiniz. Saklıkent Milli Parkını haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. Saat 09:00 ile 19:30 aralığında burayı ziyaret edebilirsiniz. Havaların yağmurlu olduğu zamanlar tehlikeli olabileceği açısından burası ziyarete kapatılmaktadır.

Tlos Antik Kenti

Fethiye’nin 42 kilometre kadar doğusunda bulunan Yaka Köyü’nde yer alan Tlos Antik Kenti, eski dönemlerde Likya Birliğinin en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesi olmuştur.

Tlos Antik Kenti içerisinde bulunan tapınak mezarları, agorası, surları ve kalesi ile insanı adeta geçmişe sürüklüyor. Bu antik kente yaz döneminde giriş saatleri 08:30 ile 19:30 arasındadır. Kış döneminde 08:30 ile 17:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca buraya girişler ücretlidir. Müze kartı olanlar ücret ödemeden giriş yapabilmektedir.

Pınara Antik Kenti

Fethiye’ye tatil geldiyseniz eğer mutlaka Pınara Antik Kentini görmeden gitmeyiniz. Likya Kenti olan Pınara Antik Kentinin Fethiye’ye olan uzaklığı yaklaşık olarak 47 kilometredir.

Antik çağdan kalma olan Pınara Antik Kenti’nde sur duvarları, hamam, tiyatro, lahit ve kaya mezarlarını görmeniz mümkündür. Tlos Antik Kentine yakın bir konumda bulunan bu antik kent ile Tlos antik kentini aynı günde gezmeniz mümkündür. Yaz döneminde Pınara Antik Kentine giriş saatleri 08:30 ile 19:30 aralığındadır. Kış döneminde ise 08:30 ile 17:30 arasındadır. Pınara Antik Kentine girişler ücretsizdir.

Oniki Adalar

Oniki Adalar Fethiye Körfezinin kuzeydoğu ve batı bölgesinde sıralanmış olan Kızılada, Delikli Adalar, Domuz Adası, Yassıca Adalar, Tersane Adası ve Zeytin Ada gibi birbirlerine yakın bir mesafede bulunan 12 adadan oluşmaktadır. Burası Fethiye’nin en turistik yerlerinden bir tanesidir.

Özellikle yaz döneminde sıkça ziyaret edilen Oniki Adalara lüks yatları ile gelip tatil yapan ünlüleri sıkça görebilirsiniz. Sakin koyların denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Şövalye Adası

Fethiye Bölgesinde ki adalar içerisinde yer alan Şövalye Adası, merkezin tam karşısında bulunmaktadır.

Şövalye Adası bu özelliği sayesinde Fethiye Limanını oldukça korunaklı bir hale getirmektedir. Fethiye civarında gezilecek önemli yerlerden bir tanesi olan Şövalye Adası’nda eski zamanlarda Rodos Şövalyelerinin yaşadığı yer olarak bilinmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış