familycouple
setuprateenter

Euromos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Euromos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Euromos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Euromos Antik Kenti nerededir? Euromos Antik Kentine nasıl gidilir? Euromos Antik Kenti tarihçesi nedir? Euromos Antik Kenti’nde gezilecek yerler nerelerdir? Euromos Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Euromos Antik Kenti Nerededir?

Euromos Antik Kenti, Muğla sınırları içerisinde yer almaktadır. Muğla’nın Milas ilçesine bağlı olan Selimiye Mahallesi’nde yer alan Euromos Antik Kenti, oldukça turistik bir özelliğe sahiptir.

Her yıl düzenli olarak turist akınına uğrayan güzide bir güzelliğe sahip olan bu yer Milas’a yaklaşık olarak 12 kilometre uzaklıktadır.

Euromos Antik Kenti, antik çağda Mylasa’nın en önemli kenti olarak görülmekteydi. Bu kentin adı milattan önce Kyramos veya Hyramos olarak geçmektedir. Türkçede ki adına bakacak olursak eğer Yüce Ana veya Yüce Tanrıça olarak adlandırılmaktadır. Euromos Antik Kenti’nin kalıntıları oldukça yıpranmıştır. Bunun yanı sıra Asya’nın en iyi korunmuş Zeus Tapınağı da burada bulunmaktadır.

Euromos Antik Kentine Nasıl Gidilir?

Euromos Antik Kenti, Muğla’nın Milas ilçesinin sınırları içerisindedir. Bu bölgenin en önemli antik kentlerinden biri olan Euromos Antik Kentine Bodrum yolu üzerinden Selimiye Mahallesine giden yoldan ulaşım sağlayabilirsiniz.

Buraya geldikten sonra Euromos Antik Kenti tabelaları sizi kente götürecektir.

Euromos Antik Kentine girişler ücretlidir. Restorasyon süreci içerisinde olan Euromos Antik Kentine yine de gezmeniz mümkündür. Euromos Antik Kentinin ziyaret saatleri sabah 09:00 ile akşam 17:00 arasındadır. Haftanın her günü açıktır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış