familycouple
setuprateenter

Enez Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Enez Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Enez Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Tarihi Antik Çağlara kadar dayanan Enez Kalesi, Balkan topraklarından gelen düşman tarafların akınlarının önüne geçmek için inşa edilmiştir. İnşa edildiği tarih kesin bir şekilde bilinmemekle beraber, duvarlarında karşılaşılan yapı malzemeleri bakımından tahmini olarak Bizans ‘dan önce inşa edildiği yönündedir. Bunun beraberinde milattan sonra 6. yüzyılda Justinianus’un kaleyi tamir ettiği de kaynaklardan bilinmektedir.

Akropol adlı yüksek bir tepeye inşa edilen Enez Kalesi, güneydoğu ve kuzeybatı taraflarında geniş bir alana sahiptir. Giriş kısmı kuzeydoğu tarafında bulunan bu kalenin yanındaki limanı muhafaza eden iki tane sur duvarı bulunmaktadır. Sur duvarları deniz yönünde köşeli burçlar yapılmıştır. Yaşadığımız dönemde ulaşılabilense batı tarafında kalan burçtur. Bu burç, Meriç nehri tarafındadır. Bu özelliği ile eski çağlardaki savaşlarda olabilecek saldırılara karşı önlem alınmıştır.

Enes Kalesi’nin inşa edilmesinde tuğla, antik mimari eserler ve kesme taşlar tercih edilmiştir. Edirne’nin Akropolünü ortaya çıkaran, yaşadığımız dönemde kalenin içerisine inşa edilen arkeoloji çalışmalarında gün yüzüne çıkarılmış kalıntılardır. Bunun beraberinde milattan önce 3 ve 4 bin seneye uzanan çömlek kalıntıları yerleşimin Kalkolitik Çağ’a kadar uzanan kanıtlar özellikte olması yönü ile Edirne’de ziyaret edilecek tarihi yerler arasında bulunmaktadır.

Enez Kalesi Nerede Bulunmaktadır?

Tarihi yapılarıyla dünyanın farklı bölgelerinden ziyaret edilen turistlerin ilgisini çeken Edirne, nostaljik bir gezi tecrübesi sunar. Edirne'nin ziyaret edenler tarafından ilgi gören yerlerinden bir tanesi olan Enez Kalesi, Edirne’de ziyaret edilecek yerler arasında bulunmaktadır. Edirne’nin Enez ilçesinde bulunan Gaziömerbey Mahallesi’nde yer alan Enez kalesi, şehir merkezine 172 kilometre mesafe uzaklığındadır.

Enes Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Enez Kalesi’ni ziyaret etmek isteyen bir kişinin öncelik olarak Edirne’ye sonrasında ise Enez’e gelmesi gerekmektedir. Enez’e varmak için İstanbul’dan hareket eden bir kişiyi göz önüne alacak olursak, 270 kilometre yol kat etmesi gerektiği söylenebilir. Edirne'den Enez’e hareket edecek olan kişiler ise 170 kilometre yol kat etmesi gerekmektedir. Enez’e varmak için Keşan ilçesinin içerisinden geçmeniz gerekmektedir. Keşan'dan sonraki yol ise tahmini olarak 60 kilometredir. Ulaşmak için otobüs saatlerini takip edebilir, kendi aracınızla gidebilir ya da araç kiralayarak yolculuğa çıkabilirsiniz. Bu imkanlar ile birlikte navigasyon uygulamasını kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Enez ilçe merkezinde yer alan kaleye varmak için İpsala Sınır Kapısı güzergahına giderken Enez-Yenikarpuzlu yönüne doğru dönmeniz gerekir. Yolculuğunuzun bu bölümünde Enez Kale’sine varmaya 39 kilometre kalmaktadır. Yolculuğunuza Dalyan Gölü kıyılarından ilerleyerek Enez Kalesi’ne varabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış