familycouple
setuprateenter

Elaiussa Sebaste Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Elaiussa Sebaste Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Elaiussa Sebaste Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Elaiussa Sebaste Antik Kenti nerededir? Elaiussa Sebaste Antik Kenti’ne nasıl gidilir? Elaiussa Sebaste Antik Kenti hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nin turistik açıdan önemi nedir? Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nin özellikleri nelerdir? Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nin tarihçesi nedir? Elaiussa Sebaste Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Elaiussa Sebaste Antik Kenti etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Elaiussa Sebaste Antik Kenti’ne en yakın havalimanı neresidir? Elaiussa Sebaste Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti Nerededir?

Mersin il sınırları içerisinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti, Kilikya’nın en önemli antik kentlerinden bir tanesidir. Elaiussa kenti, eski zamanlarda iki tarafında koylar bulunan ve yarımada üzerine kurulu olan bir antik kenttir. Elaiussa, Türkçede zeytinlik anlamına gelmektedir. Eski Roma döneminde İmparator Agustos, Elaiussa Sebaste Antik Kentini Kapadokya valisine hediye olarak vermiş ve yarımadanın kara kısmına Sebaste kenti kurulmuştur.

Sebaste, görkemli mutlu anlamına gelmektedir. Zamanla bu iki kent birleşmiş ve ismi Elaiussa Sebaste olmuştur.

Elaiussa Sebaste Antik Kentinin kurulmuş olduğu yerdeki küçük ada ise zamanla kumlara gömüldüğü için herhangi bir kalıntısı bulunamamaktadır. Elaiussa Sebaste Antik Kentinin kuzeyinde kalan kısmında 2300 kişilik ve 23 basamaklı tiyatro yer almaktadır. Ayrıca Romalıların limonlu çaylarına kullandıkları su ve kız kulesine taşıdıkları su kuleleri de burada yer alan önemli eserlerden bir tanesidir. Yapılan son kazı çalışmalarında ise Kız Kalesi’nden buraya kadar uzanan yaklaşık 4,5 kilometrelik bir kral yolu bulunmuştur.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Elaiussa Sebaste Antik Kenti, Mersin ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Elaiussa Sebaste Antik Kenti, Mersin ilinin Erdemli ilçesinin Ayaş Beldesinde bulunmaktadır. Bu antik kentin Erdemli ilçe merkezine olan uzaklığı ise 18 kilometre civarındadır. Mersin iline olan uzaklığı ise yaklaşık olarak 55 kilometre civarındadır.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’ne gidebilmek için Mersin Antalya şehirlerarası otobüsler tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Mersin ve Silifke minibüslerine binerek kısa sürede buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış