familycouple
setuprateenter

Efes Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Efes Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Efes Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Efes Müzesi nerededir? Efes Müzesi’ne nasıl gidilir? Efes Müzesi hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Efes Müzesi ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Efes Müzesi’nin turistik açıdan önemi nedir? Efes Müzesi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Efes Müzesi’nin özellikleri nelerdir? Efes Müzesi’nin tarihçesi nedir? Efes Müzesi’nin önemi nedir? Efes Müzesi’nin özellikleri nelerdir? Efes Müzesi’ne girişler ücretli midir? Efes Müzesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Efes Müzesi Nerededir?

Efes Müzesi, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan bir antik kenttir. Bu yerin kuruluğu Cilalı Taş Devri’ne kadar dayanmaktadır. Yaklaşık olarak milattan önce 6000 yıllarına kadar dayanır. Efes, kendi döneminde Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan en önemli köprü ve liman kenti olarak bilinmektedir.

Dünyanın 7 harikasından bir tanesi olan Artemis Tapınağı içerisinde yer alan Efes Müzesi’ni yılda ortalama olarak 1,5 milyon kişi ziyaret etmektedir.

Ülkemizde gezip görmeniz gereken en önemli tarihi yerlerden bir tanesidir. Efes Müzesi içerisinde Arkaik, Miken, Klasik, Hellenistik, Roma, Osmanlı, Bizans ve Selçuklu dönemine ait pek çok eserler bulunmaktadır. Ülkemizin en önemli müzelerinden bir tanesi olan Efes Müzesi’nde kaybolmaya yüz tutmuş çeşitli el sanat eserlerini görmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra altın, gümüş, bakır sikke, takı ve Osmanlı Dönemine ait elektronları görmeniz mümkündür.

Efes Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

İzmir ilinin Selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer alan Efes Müzesi’ne gidebilmek için öncelikle İzmir merkeze kadar ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Buradan Selçuk ilçesine giden toplu taşıma araçlarına binebilir veya taksi ile kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

Efes Müzesi’nin İzmir merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 80 kilometre civarındadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış