familycouple
setuprateenter

Edirne Büyük Sinagogu Nerede, Nasıl Gidilir?

Edirne Büyük Sinagogu Nerede, Nasıl Gidilir?
Edirne Büyük Sinagogu Nerede, Nasıl Gidilir?

Edirne'de ziyaret edilecek tarihi mimarilerden biri de Edirne Büyük Sinagogu’dur. Edirne’de bulunan bu tarihi yer, Avrupa’nın en büyük ve dünya genelinde üçüncü büyük sinagogu olarak bilinmektedir. 1492 senesinde Avrupa’da yapılan baskılardan kurtulmak için Osmanlı İmparatorluğu’na sığınan Seferad Cemaati aracılığıyla yapılmıştır ve 1905 senesinde meydana gelen yangın ile sinagog yanmıştır. 1907 senesindeyse Osmanlı Padişahı ll. Abdülhamit’in fermanıyla tekrardan yapılarak hizmete sunulmuştur.

1983 senesine kadar bu tarihi yer ibadet etmek için kullanıldı ve Yahudilerin Edirne’yi bırakıp gitmeleri sebebi ile kullanımı durdu ve yıkılmaya ramak kaldı. Bu sinagog 2010 senesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü kararıyla restore edilmiştir. 26 Mart 2015 tarihinde devleti temsil edenler ve Yahudi cemaati bireylerinin katılımıyla tekrardan hizmete sunuldu. Edirne Büyük Sinagogu’nu mesai saatleri içerisinde ziyaret edebilirsiniz. İbadet yeri olarak kullanıldığı için giriş yapmanız ücretsizdir.

Edirne Büyük Sinagogu, Edirne’nin merkezine ilişkili olan Kaleiçi kasabasında bulunuyor ve bu sebeple ziyaret ettiğinizde çevrenizde çok çeşit kahvaltı yapacağınız yerler ve akşam yemekleri için de mekanlar bulunmaktadır.

Edirne Büyük Sinagogu, Edirne’nin merkezine ilişkili olan Kaleiçi kasabasında olduğu için bu yerde birçok hotel yer almaktadır. Ayriyeten Edirne hem yabancı hem de yerli turist bakımından rağbet gören tarihi bir yer olması sebebiyle hoteller yarış içerisine girmiştir ve en rağbet gören 5 hotel içinde kahvaltı, otopark gibi hizmetler de ücretsiz bir şekilde verilmektedir.

Edirne Büyük Sinagogu Nasıl Gidilir?

Edirne'ye il dışından otobüsle gelen misafirler için otogardan ücretsiz bir şekilde servis sağlanmaktadır. Bu servislerle istasyon mahallesine yola çıkılır ve burada bulunan otobüs duraklarından 4 numaralı otobüsle, Kaleiçi kasabasına varılır. Kaleiçi merkezine vardıktan sonra yürüyüş mesafesiyle Sinagog’a varmak çok rahattır. Şahsi aracınız ile ulaşım sağlayacaksanız, yine Edirne Kaleiçi güzergahından ilerleyerek, Kaleiçi merkezde yer alan tabelaları izleyerek, 5-7 dakika arasında ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış