familycouple
setuprateenter

Demre Nerede? Demre Gezilecek Yerler Listesi

Demre Nerede? Demre Gezilecek Yerler Listesi
Demre Nerede? Demre Gezilecek Yerler Listesi

Antalya’ya bağlı şirin bir belde olan Demre, her yıl düzenli olarak tatilcilerin akın ettiği bir yerdir. Bu kasabanın en önemli gezilecek yerleri ise tarihi yerleridir. Ayrıca Demre’nin en büyük özelliği tarihi kalıntıları ve muhteşem koylarıdır.

Berrak bir denize sahip olan Demre’de tatilinizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Demre’de gezip görebileceğiniz ve konaklayabileceğiniz eşsiz güzellikteki yerleri sizler için paylaşıyoruz.

Demre’de Gezilecek Yerler Listesi

Myra Antik Kenti

Myra Antik Kenti, Likya ve Roma Döneminin en önemli yerlerinden biridir. Burası Demre ilçe merkezinde yer almaktadır.

Myra Antik Kenti’nde kaya mezarları ve antik tiyatro bulunmaktadır. Bu tarihi yer Likya Medeniyetleri arasında 3 oy hakkı bulunan en önemli 6 kentten biridir.

Nicholas Kilisesi

Nicholas Kilisesi, Myra Antik Kente beş dakikalık bir uzaklıkta yer almaktadır. Ayrıca bir diğer adı ile Noel Baba olarak benimsenen Nicholas Kilisesinin yapımı Bizans Dönemi’nde meydana gelen depremler nedeni ile oldukça uzun sürmüştür.

Demre’de gezilecek yerler arasında mutlaka ilk sıralarda olması gereken Nicholas Kilisesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Andriake Kuş Cenneti

Andriake Kuş Cenneti, Çayağzı Limanı Yolu ile Likya Medeniyetleri Müzesi arasında yer almaktadır. Burada toplamda 149 farklı kuş türü bulunmaktadır.

Andriake Kuş Cenneti’nde görebileceğiniz kuş türleri arasında yaban ördeği, meke, karabatak gibi kuşlarda yer almaktadır. Demre’ye tatil amaçlı geldiyseniz eğer mutlaka burayı ziyaret etmeniz gerekir.

Çayağzı Plajı

Çayağzı Plajı, Demre’nin en meşhur plajları arasında yer almaktadır. Ayrıca bu plajda Caretta Carettaların yaşam alanlarını da rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Caretta Carettalar Haziran ve Temmuz ayında bu plaja yumurta bırakmaktadır. Sevimli bu kaplumbağaları ile tatil sırasında karşılaşabilirsiniz.

Soura Antik Kenti

Demre’ye 6 kilometre uzaklıkta bulunan Sura Köyü’nde yer alan Soura Antik Kenti, Likya Medeniyetleri arasında 2 oy hakkına sahip önemli bir antik kenttir.

Soura Antik Kenti, antik dönemde kehanet merkezi olarak bilinmektedir. Burada Apollon Tapınağı kalıntısı, lahitler, kaya mezarları ve akropol gibi tarihi güzellikleri görebilirsiniz.

Hoyran Nekropolü

Demre’ye 15 dakika mesafede bulunan Hoyran Köyü’nde yer alan Hoyran Nekropolüne toplu ulaşım araçları ile ulaşım sağlamanız mümkündür. Demre’de gezilecek yerler arasında olmasının en büyük nedeni ise antik kalıntıların yanı sıra seyir terasının bulunmasıdır.

Bu tepeden Kekova Bölgesinin eşsiz güzellikteki manzarasını keyifle seyredebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış