familycouple
setuprateenter

Bornova Büyük Park Nerede? Nasıl Gidilir?

Bornova Büyük Park Nerede? Nasıl Gidilir?
Bornova Büyük Park Nerede? Nasıl Gidilir?

Bornova Büyük Park Çarşısı nerededir? Bornova Büyük Park’a nasıl gidilir? Bornova Büyük Park hangi il sınırları içerisindedir? Bornova Büyük Park ülkemizdeki hangi bölgede yer almaktadır? Bornova Büyük Park’ın turistik bakımından önemi? Bornova Büyük Park etrafında gezilecek yerler neresidir? Gibi Bornova Büyük Park hakkında merak ettiğiniz ya da öğrenmek istediğiniz bütün soruları bu yazımızda ayrıntılı şekilde cevaplandırıyoruz.

Büyük park, dönemin valisi olan Kazım Dirik tarafından halka hizmete açılmıştır. 1934 yılında açılan bu yer günümüzde hala halka açık bir şekilde hizmet vermektedir. Bornovalıların uğrak mekanlarının başında gelen Bornova Büyük Park bol yeşilliği ve içindeki faaliyetler ile gözleri üzerine çekiyor. Bornova Büyük park içerisinde Ayfer Feray Açık hava tiyatrosu, Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi, resim ve fotoğraf sergileri, oyun parkı, mini golf sahaları ve büyük park için de gezi yapan mini trenler bulunmaktadır.  Kızlar kahvesi Bornova nikah salonu, portakal kafe, Bornova belediyesi gençlik merkezi, halı saha, süs havuzu ve çocuklar için oyun alanları vardır. Bornova Büyük park Keyifli vakitler geçirmek isteyenler için mükemmel bir yerdir. Sadece Bornovalıların değil tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmektedir. Sevdiklerinizle beraber bu yerdeki aktivitelere katılabilir yürüyüşler yapabilirsiniz.

Çocuklarınızın sıkılmadan oynayacağı ve vakit geçireceği bu parkta zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Bornova Büyük park manzara ve doğayla iç içe olması ile de ziyaretçi akımına uğramaktadır. Burası bol yeşil alanı ve ağaçlarıyla tam bir tabiatta olma hissi yaşatır ve manzarasıyla buraya gelen insanları büyüler. Yeşilliklerin için de yürüyüş yapabilir, ağaçların altında kitaplar okuyabilir ve her yerin de bulunan banklar sayesinde de dinlenebilirsiniz. Ferah havasıyla ve görüntüsüyle şehrin kalabalığından ve beton yığınlarından uzak huzurlu vakitler geçirmek istiyorsanız sizde Bornova Büyük parka gelerek keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Büyük park da 2016 yılında bir yenilenme süreci olmuştur. Çocuk alanı yenileyerek çocuklar için daha kullanışlı bir alan haline getirilmiştir.

Aileler çocuklarının burada sağlıklı ve rahat bir şekilde oynaması için Bornova Büyük park 'ı tercih ediyorlar. Büyük park engelli çocuklarında için de rahatlıkla oynayabileceği zaman geçirebileceği oyuncaklar da bulundurmaktadır. Engelli çocukların oynayabileceği fiziksel ve zihinsel gelişimlerini geliştire bilecekleri oyun alanları ve oyuncakları var. Çocukların bir arada sıkılmadan gelişimlerini sağlayacak bu aktiviteler oldukça dikkat çekiyor ve örnek projeler arasında gösterilmektedir.

Farklı aktivite alanlarına sahip Bornova Büyük park doğasıyla birçok insanın ilgi odağı olmayı başarmıştır. Günün her saatin de gidebilen bu yer adete bir huzur merkezi olarak görülüyor. Her mevsim farklı bir güzelliği olan Bornova Büyük Park her yaşta insanın da ilgisini çekiyor. Yaşlılar için yeşillikler için de bol bol yürüyüş ve temiz hava için tercih edilebilecek en doğru yer. Çocuklar için de birbirinden farklı oyun alanları ve oyuncaklar için gelinebilir. Gençler için bol aktivite, sohbet etmek ve oturmak için kafeler var. Bu yere gelmek için belli bir yaş grubun da olma şartı yok. İsteyen herkes gelebilir ve buranın keyfini çıkarabilir.

Bornova Büyükpark Nerede?

Bornova Büyük park İzmir ilinin Bornova İlçesi sınırları içinde yer alır. Şehir merkezine yaklaşık 9 km uzaklıkta yer alır. Bornova ilçesine bağlı Kazım Dirik mahallesinde yer alır.

Bornova Büyükpark’a Nasıl Gidilir?

Bornova Büyük parka toplu taşıma araçlarıyla ya da kişisel araçlarınız la kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma ile gidecekler 314-498-565 hat numaralı otobüslerle Bornova Büyük parka gidebilir otobüsler parkın hemen önündeki duraktan geçmektedir. Bornova Büyük parka Metro ile de gidebilirsiniz. Ayrıca bu parka otobüs seferleri de yapılmaktadır. Hususi özel araçlarla gelmek isteyenler D300 yol üzerinden kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Sizlerde kentin kalabalığından kaçmak istiyorsanız temiz bir hava rahat edebilecek bir yer arıyorsanız Bornova Büyük park’a gelebilir ve buranın tadını çıkarabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış