familycouple
setuprateenter

Bodrum'da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Bodrum'da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler
Bodrum'da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Muğla’nın bir ilçesi olan Bodrum, Türkiye’nin en turistik bölgelerinden bir tanesidir. Her yıl düzenli olarak yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Bodrum, özellikle hareketli gece hayatına sahip bir yerdir. Muğla merkeze yaklaşık olarak 120 kilometre uzaklıkta yer alan Bodrum, Muğla’nın incisi olarak adlandırılmaktadır. Bodrum’a gelen turistlerin sayısı her geçen yıla kadar daha fazla sayıya çıkmaktadır. Bodrum içerisinde gezilip görülmesi gereken pek çok yer vardır.

Bodrum’da eşiniz, aileniz ve arkadaşlarınız ile birlikte mükemmel bir tatil planlayabilirsiniz.

Bodrum’un muhteşem plajları ve doğası karşısında kendinizi cennete bir köşede gibi hissedeceksiniz. Bunun yanı sıra Bodrum ilçe sınırları içerisinde eski tarihi kalıntılarda bulunmaktadır.
Ege’nin incisi Bodrum’da eğer şimdiye kadar tatil yapmadıysanız bu sene mutlaka bu eşsiz güzellikteki yeri gelip görmeniz gerekmektedir. Bu ilçe sınırları içerisinde yer alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Sanat Köyü, Bodrum Tuzla Kuş Cenneti, Bitez Plajı, Dibeklihan Kültür ve Gün Batımı Plajı gibi yerleri gezip görebilir ve sevdikleriniz ile birlikte muhteşem fotoğraflar çektirebilirsiniz.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinin Bodrum merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 200 metre civarındadır. Merkeze yürüme mesafesinde olan bu muhteşem müzeyi gezebilir ve burada hatıra fotoğrafları çektirebilirsiniz. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi içerisinde yer almaktadır. Yıllar öncesinden yapılan kazı çalışmaları sırasında toplanan tarihi eserler bu müzede sergilenmektedir.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinin dünya tarihinde önemli bir yeri vardır. Bunun yanı sıra Bodrum’un en popüler ve turistik yerlerinden bir tanesidir.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinin bir diğer özelliği ise ülkemizin tek sualtı müzesi olma özelliğini taşıyor olmasıdır. Bu müze içerisinde toplamda 14 sergi salonu bulunmaktadır. Müze içerisinde sergilenen eserler arasında batık gemi kalıntıları ve süngercilik mesleği ile ilgilenenlerin hediye ettikleri eserler de bulunmaktadır. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesine girişler ücretlidir. Bunun yanı sıra sabah 08:30 ile akşam 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Bodrum Tuzla Kuş Cenneti

Bodrum Tuzla Kuş Cennetinin Bodrum merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 25 kilometre civarındadır. Bodrum Tuzla Kuş Cenneti içerisinde toplamda 125 farklı kuş türü bulunmaktadır. Birbirinden farklı türdeki kuşlar gelen ziyaretçilerine ayrı bir görsel şölen sergilemektedir.

Bodrum Tuzla Kuş Cenneti içerisinde sevdikleriniz ile birlikte muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra kuşlara ait muhteşem kareler yakalayabilirsiniz.

Bodrum Tuzla Kuş Cenneti haftanın her günü ziyaretçilerine açıktır. Buraya girişler ücretsizdir.

Dibeklihan Kültür Ve Sanat Köyü

Dibeklihan Kültür ve Sanat Merkezi, Yakaköy içerisinde bulunmaktadır. Bodrum sınırları içerisinde gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer alan Dibeklihan Kültür ve Sanat Merkezinin ilçe merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 11 kilometre civarındadır.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Merkezi 2013 yılında hizmete açılmıştır. Konumu nedeniyle turistlerin dikkatini çeken bu yer her yıl düzenli olarak ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Sanat Köyü aynı zamanda dinlenme tesisi olarak da hizmet vermektedir. İçerisinde yer alan tasarım atölyeleri ve sanat galerileri ile gerçekten gezilip görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Sanat Köyünün içerisinde aynı zamanda konserler, defileler ve pek çok sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir.

Gün Batımı Plajı

Gün Batımı Plajı, Turgutreis beldesine bağlı bir plajdır. Buraya özel aracınız ile veya taksi il ulaşım sağlamanız mümkündür. Aynı zamanda toplu taşıma araçları ile buraya kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Bodrum Otogarına yaklaşık olarak 10 dakikalık bir mesafede bulunmaktadır.

Gün Batımı Plajının ilçe merkeze olan uzaklığı ise yaklaşık olarak 20 kilometredir.

Gün Batımı Plajı içerisinde yer alan lokantalar ve restoranlarda dilediğiniz zaman yemek yiyebilirsiniz. Burası aynı zamanda Bodrum’un en güzel manzaralarından bir tanesine sahiptir.

Bitez Plajı

Bitez Plajı, Bodrum’un incisi olarak adlandırılmaktadır. Bu eşsiz güzellikteki yere mutlaka gelmeniz ve sevdikleriniz ile birlikte mutlaka burada vakit geçirmeniz gerekmektedir. Bitez Plajı özellikle doğası ve denizi ile ön plana çıkmaktadır.

Bitez Plajının Bodrum merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 15 kilometre civarındadır.

Buraya özel aracınız ile veya taksiyle kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Bitez Plajına giden halk otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bitez Plajı içerisinde ayrıca su sporları ile ilginenler için spor aktiviteleri de mevcuttur.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış