familycouple
setuprateenter

Bodrum'da Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler

Bodrum'da Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler
Bodrum'da Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler

Bodrum, ülkemizin en popüler turistik merkezlerinden bir tanesidir. Muğla iline bağlı bir ilçe olan Bodrum, Muğla’nın batı kısmında yer almaktadır. Bodrum’un Muğla il merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 120 kilometre civarındadır. Bodrum’a ulaşım sağlamak isteyenler özel araçları ile veya toplu taşıma araçları ile kolaylıkla gidebilirler.

Bodrum, 215 kilometre kıyı uzunluğuna ve masmavi bir denize sahiptir. Gelen tatilcileri adeta büyülemektedir.

Mükemmel doğası ve doğa harikası plajları ile mükemmel tatil yaşayacağınız bir yer olan Bodrum, aynı zamanda eğlenceli gece hayatı ile tatilinizi unutulmaz kılacaktır. Bodrum aynı zamanda farklı kültür ve medeniyetlerin eski zamanlarda yerleşim yeri olan bir yerdir. Bodrum sınırları içerisinde pek çok antik kent, mağara ve tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Sizler için bu blog konumuzda Bodrum sınırları içerisinde yer alan ve gezip görebileceğiniz antik kentleri özellikleri ile birlikte aşağıda sıraladık.

Pedasa Antik Kenti

Bodrum sınırları içerisinde yer alan Pedasa Antik Kenti, Legeller tarafından yapıldığı düşünülmektedir. Pedasa Antik Kentinin Bodrum merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 5 veya 6 kilometre civarındadır. Pedasa Antik Kenti, Bodrum’un Konacık bölgesinde yer alan Gökçeler mevkiinde bulunmaktadır.

Özel aracınız ile veya toplu taşıma araçları ile kolaylıkla gidebilirsiniz. Pedasa Antik Kentine merkezden varış süreniz 5 dakika civarındadır.

Pedasa Antik Kentine geldiğiniz zaman ormanlık alanın önüne aracınızı park edip ormanlık alanı gezerek antik kente giriş yapabilirsiniz. Pedasa Antik Kenti, özel mülkiyet alanı içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle özel aracınız ile kente kadar gelmeniz yasaktır. Pedasa Antik Kenti içerisinde yapılan kazı çalışmaları sonrasında pek çok tarihi kalıntı ve bulgu elde edilmiştir. Bu tarihi kalıntıları da burada görmeniz mümkündür.

Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum Antik Tiyatro, Yeniköy Mahallesi’nde Tugrutreis yolu üzerinde bulunmaktadır. Bodrum Antik Tiyatro, Anadolu’nun en eski tiyatrosu olma özelliğini taşımaktadır.

Günümüzde pek çok turiste ev sahipliği yapan Bodrum Antik Tiyatrosu, denize karşı bir tepeye kurulmuştur. Bodrum’a tatile geldiyseniz eğer mutlaka burayı ziyaret edip bu tarihi güzelliği görmeniz gerekmektedir. Bodrum Antik Tiyatro’ya Bodrum otogarından kalkan Gümbet dolmuşlarına binerek kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

Myndos Kapısı

Myndos Kapısı, Kral Mausolos tarafından yaptırılmıştır. Bodrum merkez ile Gümbet arasında yer alan Myndos Kapısı, Bodrum’da yer alan tarihi yerler arasında en önemlilerinden bir tanesidir. Myndos Kapısı, Büyük İskender’in geçemediği kapı olarak bilinmektedir.

Myndos Kapısı içerisinde pek çok tarihi kalıntıları görmeniz mümkündür. Bu tarihi kalıntıların yanlarında bilgi levhaları bulunmaktadır. Tarihi kalıntıları gezerken aynı zamanda bu yer hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Myndos Kapısına Bodrum Otogarından yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşün ardından ulaşım sağlayabilirsiniz. Yürümek istemeyenler için Gümbet dolmuşlarına binerek kısa sürede bu tarihi yere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Theangela Antik Kenti

Theangela Antik Kenti, Bodrum ve Mumcular yolunda yer almaktadır. Bu antik kentin tam olarak ne zaman kurulduğu belli değildir.

Bodrum’da tarihi yerler arasında yer alan Theangela Antik Kenti içerisinde kale kalıntılarını ve surlarını görmeniz mümkündür. Theangela Antik Kentine gidebilmek için öncelikle Bodrum Otogarına gelmeniz gerekmektedir. Buraya ulaşım sağladıktan sonra Mumcular yönüne giden dolmuşa binerek kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Theangela Antik Kentinin tam olarak ne zaman kurulduğu belli değildir. Söylentilere göre bu kentin Kral Mausolos tarafından milattan önce 4. yüzyılda kurulduğu söylenmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış