familycouple
setuprateenter

Bodrum Yel Değirmenleri Nerede, Nasıl Gidilir?

Bodrum Yel Değirmenleri Nerede, Nasıl Gidilir?
Bodrum Yel Değirmenleri Nerede, Nasıl Gidilir?

Bodrum Yel Değirmenleri nerededir? Bodrum Yel Değirmenlerine nasıl gidilir? Bodrum Yel Değirmenleri hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Bodrum Yel Değirmenleri ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Bodrum Yel Değirmenlerinin turistik açıdan önemi nedir? Bodrum Yel Değirmenleri etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Bodrum Yel Değirmenlerine en yakın havalimanı hangisidir? Bodrum Yel Değirmenleri hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Bodrum Yel Değirmenleri Nerededir?

Muğla’nın Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan Bodrum Yel Değirmenleri, Gümbet koylarının tepesinde bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 18. yüzyılda inşa edilen Bodrum Yel Değirmenleri, 1970’li yıllarda kullanılmaya başlanmıştır.

18. yüzyılda inşa edilen Bodrum Yel Değirmenleri, 1970’li yıllara kadar makine ve motor ile üretimin başlamasıyla bir hal almıştır. 7 adet yel değirmeni inşa edilmiş fakat günümüzde yanlış kullanımda dolayı bazıları bozulmuştur. Buradaki değirmenlerden sadece bir tanesinin pervanesi bulunmaktadır. Bu değirmeninde bozulmaması ve zarar görmemesi için etrafı çitlerle çevrilmiştir. Bu yel değirmenlerinin tepede olmasının asıl nedeni rüzgarı verimli bir şekilde almasıdır. Bodrum Yel Değirmenlerinin yapımı sırasında çevresinde bulunan taşlar da kullanılmıştır.

Bodrum Yel Değirmenlerine Nasıl Gidilir?

Muğla ilinin Bodrum ilçesin içerisinde yer alan Bodrum Yel Değirmenlerine gidebilmek için öncelikle Bodrum ilçe merkeze gelmeniz gerekmektedir. Bodrum limanına yakın bir konumda bulunan Bodrum Yel Değirmenlerine Bodrum merkezden sahili takip ederek gidebilirsiniz.

Bodrum’a ülkemizin hemen hemen her yerinden uçak seferleri düzenlenmektedir. Aynı zamanda Bodrum’a ülkemizin her yerinden otobüs seferleri de düzenlenmektedir. Bodrum Yel Değirmenlerini ziyaret etmeniz için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Buraya gelerek muhteşem manzarasını keyfini çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda burada sevdikleriniz ile birlikte muhteşem fotoğraflar çektirebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış