familycouple
setuprateenter

Bodrum Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Bodrum Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Bodrum Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Bodrum Kalesi nerededir? Bodrum Kalesine nasıl gidilir? Bodrum Kalesinin turistik açıdan önemi nedir? Bodrum Kalesi hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Bodrum Kalesi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Bodrum Kalesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Bodrum Kalesi Nerededir?

Muğla ilinin Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan Bodrum Kalesi, iki liman arasında bir tepe üzerine kurulan bir yapıdır. Bu kalenin deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık olarak 48 metre civarındadır. Ayrıca Bodrum Kalesinin 5 ayrı kulesi bulunmaktadır.

Bodrum Kalesi 1522 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından fethedilmiştir. O dönemde askeri amaç için kullanılma özelliğini yitiren Bodrum Kalesinin kulelerine değişik ülkelerin adı verilmiştir. Kulelerin isimleri Fransız, İngiliz, Alman, Yılanlı Kule ve İtalyan olarak isimlendirilmiştir. O dönemde en yüksek olan kuleye Fransız ismi verilmiştir. Bu kalenin iç tarafına ulaşabilmek için 7 kapıyı geçmeniz gerekmektedir. Bu kapılar üzerinde çeşitli ve birbirinden farklı armalar bulunmaktadır. Kapılar üzerinde bulunan armalar haçlar, aslan figürleri ve ejder bulunmaktadır.

Bodrum Kalesi, Doğu Akdeniz’in en önemli kalelerinden birisi olarak gösterilmiştir. Bu kale ilk olarak 1402 yılında Rodos Şövalyeleri tarafından inşa edilmeye başlanmıştır. Bodrum Kalesinin yapımı yaklaşık olarak 100 yıl kadar sürmüştür. 1402 yılında inşasına başlanan kalenin yapımı 1523 yılına kadar sürmüştür. Bodrum Kalesi 1895 yılında ise askeri üs olarak kullanılmıştır.

Bodrum Kalesine Nasıl Gidilir?

Bodrum Kalesi yaklaşık olarak 30 bin metre karelik bir alana kuruludur. Bu kale içerisinde yer alan İngiliz, Fransız, Yılanlı Kulesi (İspanyol) , İtalyan ve Alman kulesi bulunmaktadır.

Kale içerisinde yer alan kilise Osmanlı döneminde cami haline getirilmiş ve içerisine Türk hamamı eklenmiştir.

Bodrum Kalesi İkinci Abdülhamit döneminde hapishane olarak kullanılmıştır. Bodrum Kalesine gitmek isteyen tatilcilerin veya ziyaretçilerin öncelikle Muğla’nın Bodrum ilçesine gitmesi gerekmektedir. Daha sonra Bodrum Limanına giderek buradan kaleye giriş yapabilirsiniz. Bodrum Kalesine girişler ücretlidir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış