familycouple
setuprateenter

Bodrum Antik Tiyatro Nerede, Nasıl Gidilir?

Bodrum Antik Tiyatro Nerede, Nasıl Gidilir?
Bodrum Antik Tiyatro Nerede, Nasıl Gidilir?

Bodrum Antik Tiyatro nerededir? Bodrum Antik Tiyatroya nasıl gidilir? Bodrum Antik Tiyatronun turistik açıdan önemi nedir? Bodrum Antik Tiyatro hangi il sınırları içerisinde bulunmaktadır? Bodrum Antik Tiyatro ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Bodrum Antik Tiyatro hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Bodrum Antik Tiyatro Nerededir?

Muğla ilinin Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan Bodrum Antik Tiyatro, Yeniköy Mahallesinde bulunmaktadır. Bu antik tiyatronun tarihi geçmişi milattan önce 337 yılına kadar dayanmaktadır. Bodrum Antik Tiyatrosu Kral Satrap Mozolus döneminde inşa edilmiştir.

Bodrum Antik Tiyatrosu, 1973 yıllarında yapılan kazı çalışmaları sonrasında ortaya çıkmıştır. Yapılan kazı çalışmaları sonrasın açık hava müzesi olarak hizmete açılmıştır.

Bodrum Antik Tiyatrosu, klasik çağdan günümüze kadar ulaşabilen tek yapıdır. Bu yapı Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biri olarak bilinir. 1973 yılında kazı çalışmaları sonrasın ortaya çıkan Bodrum Antik Tiyatrosu, günümüzde yapılan festivaller ile kutlanmaktadır. Bodrum Antik Tiyatrosu, kayaların oyulması ile oluşturulmuştur. Aynı zamanda burası yaklaşık 13 bin kişilik kapasiteye sahiptir. Bodrum Antik Tiyatrosu antik çap geleneklere uygun bir şekilde tasarlanmıştır. 3 ayrı bölümden oluşan bu antik tiyatro sahne binası, yarım yuvarlak ve oturma kademeleri ile meydana gelmiştir.

Bodrum Antik Tiyatrosuna Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Bodrum Antik Tiyatrosuna gidebilmek için öncelikle Bodrum merkeze gelmeniz gerekmektedir. Türkiye’nin hemen hemen her ilinden Bodrum’a gelen ulaşım araçları bulunmaktadır. Muğla merkeze yaklaşık olarak 110 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Bodrum limanına yakın bir konumda bulunan Bodrum Antik Tiyatrosuna en yakın havalimanı ise Bodrum ve Milas Havalimanıdır. Buraya girişler ücretli değildir. Ancak belirli saat aralıklarında ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış