familycouple
setuprateenter

Bereketli Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Bereketli Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?
Bereketli Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Bereketli Köyü, Balıkesir’in Altıeylül ilçesine bağlıdır. Yolu Marmara Bölgesi’ne düşen ve Bereketli Köyü yakınlarından geçen kişilerin ziyaret etmesi tavsiye edilmektedir. Altıeylül ilçesine bağlı olan bir mahalledir. Bu konumun Balıkesir merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 27 kilometre kadardır. Mahallenin cumhuriyetle beraber kullanılan ismi Bereketli, cumhuriyet öncesinde kullanılan ismi ise İstavra’dır. Daha sonra ise Nastavra ve Mastavra isimleri ile de anılmıştır. Çamlı mezar, Türkler mezarı yumaklı dağı ve Kale’de eski yerleşim bölgelerine ait kalıntılar ile toprak altında karşı karşıya kalınmaktadır. Bu kalıntılar arasından çıkan bazı kırık dökük tarihi objeler mahallede bulunan eski okulda 25 sene öncesine kadar muhafaza edilmiştir. Köy halkının büyük bir kısmı manavlık ile uğraşmaktadır. Köy halkının çok küçük bir kısmını 93 Harbi sebebi ile gelen göçmenler oluşturmaktadır. Bereketli Köyü’nün iklimi, bozulan Akdeniz iklimi etki alanı içerisinde yer almaktadır. Bereketli Köyü’nde yaz ayları sıcak, kış ayları ise soğuk geçmektedir. İkizce Tepe Baraj Gölü’nün inşa edilmesi ile beraber kış mevsiminde daha ılıman bir hava köye hâkim olmuştur.

Köy halkının birçoğu Balıkesir’e göç etmiştir. Köyde yaşayan insanların çoğunluğu Plevne mahallesinde yaşamlarını devam etmektedir. Mahallede bulunan insanların geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Bereket Köyü’ndeki insanlar genel olarak esnaftır. Çardaklı bölgesinde yer alan dükkanlar genel olarak Bereket Köyü sakinleri tarafından işletilmektedir.

Mahallede bir ilkokul mevcuttur. Ayrıca içme suyu ve kanalizasyon şebekesi de bulunmaktadır. Köyde PTT şubesi ve acentesi mevcut değildir. Aynı zamanda sağlık ocağı ve sağlık evi de bulunmamaktadır. Köye erişimi sağlayan yol asfalt olup bölgede elektrik ve sabit hat bulunmaktadır. Ayrıyeten internet hattı ve kablolu TV de bölgede yer almaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış