familycouple
setuprateenter

Beçin Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Beçin Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Beçin Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Muğla İli, Milas'ta güzel bir yer Beçin Kalesi. Bizans döneminde inşa edilmiş tarihi bir yer olan Beçin Kalesi, muhteşem görünüme sahiptir. Eşsiz görünümünün yanı sıra derin bir tarihe ev sahipliği yapan Beçin Kalesi, Muğla’daki gezilecek yerler arasında yer almaktadır. Bu yazımızda sizler için güzide Beçin kalesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Menteşeoğulları döneminde onarılmış olan Beçin Kalesi, surlar ile çevrilidir. Beçin Kalesi 1974 senesinde restore edilmiş ve günümüze kadar korunmuştur. Tarihi Kalesi'nin duvarları içinde eski bir hamam, bir sarnıç kalıntısı ve Bizans Şapeli yer almaktadır.

Beçin Kalesinde Menteşeoğulları döneminin izlerini süren Yelli cami ve medresesi mevcuttur. Orhan Bey Camii, Kara Paşa Medresesi ve Kızılhan da buradadır. Buram buram tarih kokan kale günümüze kadar sağlam şekilde ulaşmıştır. Beçin Kalesi ziyaretiniz esnasında bu tarihi yapıları yakından inceleyebilirsiniz.

Beçin Kalesi Nerede?

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Beçin Mahallesinde yer alan Beçin Kalesini yılın her döneminde ziyaret edebilirsiniz.  Beçin kalesi kısacası Milas ilçe merkezine 5 km mesafede Milas Ören karayolu üzerinde bulunmaktadır.

Beçin Kalesi Nasıl Gidilir?

Beçin Kalesi’ne gelen yerli ve yabancı turistler burada en güzel görüntülere şahitlik ediyorlar. Derin bir tarihin izini sürmek ve o anları yaşamak için Beçin kalesini ziyaret edebilirsiniz. Beçin Kalesine ulaşım fazlası ile kolaydır.

Beçin Kalesi, Muğla Milas'ın en nadide yerlerinden bir tanesidir. Burası tarihe ilgi duyan ve seyahat etmeyi sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasındadır.

Muğla'dan Bodrum'a veya Milas'a şahsi aracınızla giderken sağ tarafınızda bir tabela göreceksiniz. Bu yolu takip ederek Beçin Kalesine ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış