familycouple
setuprateenter

Azmak Nehri Nerede, Nasıl Gidilir

Azmak Nehri Nerede, Nasıl Gidilir
Azmak Nehri Nerede, Nasıl Gidilir

Azmak Nehri nerededir? Azmak Nehri’ne nasıl gidebilirim? Azmak Nehri’nde gezilebilecek yerler nerelerdir? Azmak Nehri’ne gidebilmek için hangi ulaşım yollarını tercih etmeliyim? Azmak Nehri hakkında bilmediğiniz bütün bilgileri ve aklınıza takılan bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Azmak Nehri’nde çok eski tarihler kadınlar çamaşır yıkamaya geldiği için bu nehre önceden Kadın Azmağı Deresi denilmiştir. Bu nehirdeki su sodalı olduğundan dolayı rivayetlere göre içerisine giren kişilerin ömürlerinin uzun olacağına inanılmaktadır.

Azmak Nehri’nin berrak suya sahip olması nedeni ile içerisindeki bütün balıkları ve bitkileri rahatlıkla görebilirsiniz. Buraya bakarken sanki bir akvaryuma bakarmışçasına hissedeceksiniz.

Azmak Nehri Nerededir?

Azmak Nehri, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Gökova Körfezi doğusunda bulunan Azmak Nehri’nin Ula ilçesine olan uzaklığı yaklaşık olarak 18 kilometre kadardır.

Azmak Nehri’nin suları Muğla ve Gökova bölgesini kaplayan karbonatlı kayaçlardan dökülmektedir. Azmak Nehri’nde yaklaşık olarak 150 kaynak bulunmaktadır. Bu kaynakların her birinin çıkış ağızları ve tuz oranı birbirinden farklıdır.

Azmak Nehri’nin denize kadar olan uzunluğu 2 kilometre civarındadır. Derinliği ise 40 santimetre ile 10 metreye kadar ulaşmaktadır. Suyun sıcaklığı ortalama olarak 15 ile 16 derece arasında değişmektedir.

Azmak Nehri’ne Nasıl Gidilir?

Azmak Nehri’nin Muğla il merkezine olan uzaklığı 28 kilometre civarındadır. Buraya genellikle kara yolu ulaşım sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra bu bölgeye hava yolu ile de ulaşım sağlayabilmek mümkündür.

Akyaka Beldesinde bulunan Azmak Nehri’nin Bodrum Havaalanına olan uzaklığı 150 kilometre civarındadır. Dalaman Havaalanına olan uzaklığı ise 67 kilometredir.

Azmak Nehri’nde dilerseniz tekne turu yapabilirsiniz. Toplamda 20 dakika süren bu tekne tutu Akyaka limanında başlamaktadır. Tekne turu 2 kilometre gidiş 2 kilometre dönüştür. Bu tekne turlarına 12 kişiden daha fazlasının tekneye binmesi yasaktır. Ayrıca ücretli olan bu tekne turları ile nehir üzerinde gezerken nehrin en derinlerindeki balıkları fotoğraflayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış