familycouple
setuprateenter

Ayvalık Sahili Nerede, Nasıl Gidilir?

Ayvalık Sahili Nerede, Nasıl Gidilir?
Ayvalık Sahili Nerede, Nasıl Gidilir?

Ayvalık'ta bulunan plajlarda ince ve sarımsı bir kum yapısı mevcuttur. Balıkesir merkez ve Ayvalık arası yaklaşık olarak 2 kilometre kadardır. Ayvalık ve Balıkesir arasında ulaşım sağlamak oldukça kolaydır. Ege Bölgesi’nde yer alan Ayvalık, tarihi ve turistik yönden zengin olan turistik bir bölgemizdir. Bu yazımızda okurlarımız için Ayvalık ilçesinde bulunan sahillerden söz edeceğiz.

Sarımsaklı Plajı

Ayvalık'ta denize girilmek istenildiğinde akla gelen ilk yer Sarımsaklı Plajı’dır. Sarımsaklı Plajı’nın Ayvalık merkeze olan uzaklığı yaklaşık 8 kilometre kadardır. 100 metre genişliğinde ve 7 kilometre uzunluğunda kumsalın çevresinde birçok kafe, konaklama yeri ve restoran bulunmaktadır.

Ayvalık'ta bulunan Sarımsaklı Plajı ince kumu ile en iyi ve uzun plajlardan biridir. Denizin sığ olması sebebi ile bilhassa çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Deniz biraz soğuk olsa da oldukça temiz ve güzeldir.

Balıkesir ile Sarımsaklı Plajı arası 180 kilometre kadardır. Yolculuk yaklaşık 2 saat kadar sürmektedir. Ayvalık ile arasındaki mesafe ise 18 kilometredir ve özel araç ile yaklaşık olarak 15 dakika kadar sürmektedir. Edremit Koca Seyit Havaalanı’ndan kalkan Edremit, Ayvalık ve Burhaniye arabalarına binerek Sarımsaklı Plajı’na ulaşım sağlanabilir.

Badavut Plajı

Badavut Plajı, Sarımsaklı Plajı’nın batısında yer almaktadır. İnce kumu, temiz denizi ve huzurlu ortamı ile turistlerin göz bebeği olmuştur. Bölgede pansiyonlar, oteller ve yazlık evler bulunmaktadır.

Badavut Plajı ve Ayvalık arası mesafe yaklaşık olarak 10 kilometredir. Özel araç ile Balıkesir merkezden D230 yolu kullanılarak ulaşım sağlanabilir. Edremit yol ayrımına ulaşıldığında Ayvalık tabelasında E87 yoluna girilmesi gereklidir. Bu ayrıdan Ayvalık bölgesine doğru ilerlenmelidir. Küçükköy yol ayrımına varıldığında sağ tarafa Badavut Plajı’nın olduğu yere dönülmelidir. Eğer toplu taşıma araçları kullanılmak isteniyor ise Balıkesir merkezden kalkan midibüsler kullanılabilir.

Altınova Sahili

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin Altınova mahallesinde yer almaktadır. Kumsalı, berrak denizi ve huzurlu ortamı ile birçok tatilci tarafından ziyaret edilmektedir. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve kafa dinlemek isteniliyor ise Altınova Sahili bunun için doğru seçeneklerden biridir.

Altınova Sahili’ne otobüs ile ulaşım sağlanmak isteniyorsa Balıkesir seferli yolculuğu tercih edilebilir. Bölgede kamp yapma imkânı olduğundan dolayı gençler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Birçok şirket düzenli bir şekilde Altınova’ya sefer düzenlemektedir. Altınova Sahili’ne ulaşmak için Ayvalık’tan kalkan 39 numaralı otobüs kullanılabilir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış