familycouple
setuprateenter

Aydın Arkeoloji Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Aydın Arkeoloji Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Aydın Arkeoloji Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Aydın Arkeoloji Müzesi nerededir? Aydın Arkeoloji Müzesine nasıl gidilir? Aydın Arkeoloji Müzesi hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Aydın Arkeoloji Müzesi ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Aydın Arkeoloji Müzesi’nin turistik açıdan önemi nedir? Aydın Arkeoloji Müzesi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Aydın Arkeoloji Müzesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Aydın Arkeoloji Müzesi Nerededir?

Aydın Arkeoloji Müzesi, Aydının ilinin merkezinde yer alan Ilıcabaşı Mahallesi üzerinde bulunan ve 2012 yılında hizmete açılan bir müzedir. Yapımına 200 yılında başlanmış olan bu müze 2012 yılında hizmete girmiştir. Aydın Arkeoloji Müzesi, bodrum, giriş ve birinci kattan oluşacak şekilde inşa edilmiştir.

Aydın Arkeoloji Müzesinin bodrum katında yemekhane, depolar, kazan dairesi ve arşiv gibi yerler önemli alanlar bulunmaktadır.

Giriş katında ise idari kısımlar, sergi salonu, misafirleri karşılayan bir hol ve son olarak bilgilendirme odası bulunmaktadır. Aynı zamanda giriş katında eser taşınabilmesi için depo asansörü yerleştirilmiştir. Engelli ziyaretçilerin daha rahat gezebilmeleri için ayrı bir asansör temin edilmiştir. Ayrıca 1340 metre karelik bir sergi salonu bulunmaktadır. Müzenin birinci katında ise geçici olarak sergi yapılacak 530 metre karelik bir sergi alanı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra çocuk atölyesi ve 130 kişinin kullanabileceği birçok amaçlı salon bulunmaktadır.

Aydın Arkeoloji Müzesinin tam ortasında bir tapınak yer almaktadır.

Aydın Arkeoloji Müzesine Nasıl Gidilir?

Aydın Arkeoloji Müzesi, Aydın ili sınırları içerisinde yer alan bir müzedir. Aydın Arkeoloji Müzesine girişler ücretlidir. Müze kart sahibi olanlar bu müzeye iki kez giriş yapabilirler. Müze kart plus sahipleri ise sınırsız bir şekilde giriş yapma hakkına sahiptirler.

Aydın Arkeoloji Müzesinin giriş saatleri yaz aylarında 15 Nisan ile 2 Ekim ayları arasında sabah saat 08:00 ile akşam saat 19:00 aralığında giriş yapabilirler. Kış sezonunda ise 3 Ekim ile 14 Nisan ayları arasında sabah saat 08:00 ile 17:00 saatleri arasında giriş yapabilirler.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış