familycouple
setuprateenter

Astım Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Astım Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?
Astım Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Astım Mağarası günümüzde pek çok ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Astım Mağarası’nın astım hastalarına olumlu yönde etki ettiğine inanılmaktadır. Bu mağara efsanelere konu olmuştur ve ziyaret eden kişilerin nefesini açan bir havaya sahiptir. Astım Mağarası’na inebilmek için spiral şeklinde merdivenler kullanılmaktadır. Astım Mağarası’nın derinliği yaklaşık olarak 15 metre kadardır. Bu mağara üçüncü jeolojik zamana kadar uzanmaktadır.

Bu mağaranın birbiriyle bağlantılı olan ortalama 200 metre galerileri silis olarak adlandırılan minerallerin birikmesi ile meydana gelmiş her biri birbirinden farklı biçimlerde dev sarkıtlar ve dikitlerden oluşmaktadır. Astım Mağarası’nın nem oranı yazın yaklaşık %85 kadar olurken, kışın yaklaşık %95’lere kadar yükselmektedir. Aynı zamanda mağaranın iç aydınlatması fotoğraf çekimi için harika bir ambiyans oluşturmaktadır.

Astım Mağarası’nın etrafında yer alan ağaçlara ve çalılara ziyaretçiler dilek tutmak için bez parçaları bağlamaktadır. Bu sebepten dolayı yerli halk Astım Mağarası’nı Dilek Mağarası olarak da adlandırmaktadır.

Astım Mağarası, Mersin’in Silifke ilçesindeki Narlıkuyu Mahallesi’nde yer almaktadır. Ayrıca Astım Mağarası Cennet Cehennem Obrukları’nın yaklaşık 600 metre kuzeybatısında bulunmaktadır.

Astım Mağarası Mersin’e yaklaşık 86 kilometre uzaklıktadır. Silifke ilçesine ise yaklaşık olarak 23 kilometre uzaklıktadır. Bu mağaraya ulaşabilmek için Mersin-Antalya karayolundaki Narlıkuyu kavşağından kuzeye doğru gidilmelidir. Aynı zamanda Astım Mağarası’na ulaşabilmek için Narlıkuyu’dan dolmuşa binmekte mümkündür.

Astım Mağarası Özellikleri

Birçok astım hastasına iyi geldiği bilinen bir mağaradır. Astım Mağarası’na inebilmek için yaklaşık 78 basamağı bulunan ve spiral biçiminde olan demir merdiven kullanılmaktadır. Mağaranın derinliği ise yaklaşık olarak 15 metredir. Astım Mağarası’nda ilerledikçe dev sarkıt ve dikitler ile karşı karşıya kalınmaktadır. Bu mağaradaki ortalama sıcaklık yaz ve kış aylarında 15 derece civarındadır. Ayrıca kış aylarında Astım Mağarası’nın sıcaklığı dış ortama kıyasla daha yüksek olmaktadır. Astım Mağarası’na indikçe bir serinlik hissedilmektedir. Mağaranın tavanından ve yan duvarından su damlamaktadır. Bu su damlaları sebebiyle galerilerin yürüyüş alanı ıslak ve kaygan bir hal almaktadır. Mağarada herhangi bir problem ile karşılaşılmaması için altı kaymayan spor ayakkabılar ya da sandaletler giyilmelidir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış