familycouple
setuprateenter

Antandros Ören Yeri Nerede, Nasıl Gidilir?

Antandros Ören Yeri Nerede, Nasıl Gidilir?
Antandros Ören Yeri Nerede, Nasıl Gidilir?

Antandros Ören Yeri, Edremit ilçesinin Altınoluk beldesinin 4 kilometre doğusunda, Kazdağı eteklerinde, Pelasglar tarafından kurulmuştur. Burhaniye Ören-Behramkale yolu üzerinde askerî açıdan stratejik bir yere sahip olan kentin, milattan önce 10.yüzyılda kurulduğu düşünülmek ile beraber, çok yakınında yer alan Assos’un milattan önce 2 bin yıllarına kadar uzanan tarihinden Antandros’un da bu tarihlerde iskân görmüş olması ihtimali olduğu düşünülmektedir.

Antik yazar olan Strabon, Leleg kavminin Bababurnu’ndan Kazdağı’na kadar olan bölgeye yerleştiklerini belirtmiştir. İlk olarak Thrakialı Mysialılar’ın yerleştiği bilinen bölge, milattan önce 7.yüzyılda Limni üzerinden gelen Aioller bölgeye yerleşmiştir. Pelasgların da bu zamanlarda bölgeye yerleştikleri antik kaynaklara bakılarak anlaşılmaktadır. Bu bölgenin bir Pelasg kenti olduğunu, tarihteki Batu Anadolu İsyanı’nın ardından Pers Kralı Dareios’un komutanı Otoneis’in Antandros’u zapt ettiği ve Kserkeses ordusunun Yunan seferine giderken kentin yakınından geçtiği Heredot’tan öğrenilmektedir.

Anadolu'da araştırma yapmak ile uğraşan Henri Kiepert yazdığı kitabında akropolünün Altınoluk ve Avcılar arasında Yarmataş olarak adlandırılan 215 sayılı tepede yer aldığını ve kentin doğuya doğru yayıldığını belirtmektedir. Kentin nekropolüyse Yarmataş Tepesi’nin 2 kilometre daha batısında yer almaktadır. Nekropol alanı inşai etkinlikler esnasında ortaya çıkmış ve kurtarma amaçlı kazılar yapılmıştır. Yapılan kazılarda, milattan önce 7. ve 2. yüzyıllar arasında kullanıldığı belirlenen nekropolde, arazinin eğiminden yararlanılarak üst üste 2 ve 3 kat olarak yerleştirilen lahit mezarların yanında ölü yakma ve direk toprağa gömü biçiminde pek çok gömü yapıldığı görülmüştür. Bu mezarlardan çıkarılan mezar armağanları, Balıkesir Müzesi’nde sergiye sunulmuştur.

Gerçekleştirilen kaçak kazılar neticesinde ortaya çıkan Roma Dönemi’ne ait bir taban mozaiği etrafında yapılan sistemli kazılar neticesinde milattan sonra 1. yüzyılda tarihlenen ve duvarlarında fresk yer alan, taban döşemeleri mozaikli bir zengin evi bulunmuştur.

Antandros Ören Yeri’ne Nasıl Gidilir?

Balıkesir il merkezi ile arasında yaklaşık 115 kilometrelik mesafe olan Altınoluk beldesine özel araç ile 1 saat yolculuğun ardından Edremit ilçesine, buradan 8 kilometre sonra Akçay’a, Akçay’ın ardından da 17 kilometre daha ilerlendiğinde Altınoluk ilçesine ulaşılabilmektedir. Ayrıca Balıkesir otogarından kalkan otobüsler ile bu bölgeye ulaşım sağlanabilmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış