familycouple
setuprateenter

Adamkayalar Nerede, Nasıl Gidilir?

Adamkayalar Nerede, Nasıl Gidilir?
Adamkayalar Nerede, Nasıl Gidilir?

Adamkayalar nerededir? Adamkayalar’a nasıl gidilir? Adamkayalar hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Adamkayalar ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Adamkayalar’n turistik açıdan önemi nedir? Adamkayalar’ın özellikleri nelerdir? Adamkayalar etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Adamkayalar hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Adamkayalar Nerededir?

Adamkayalar, dünyada eşi benzeri bulunmayan ve günümüze kadar bize ulaşmış olan harika bir antik mirastır. Adamkayalar, ülkemizde kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.

Adamkayalar, bir açık hava müzesi olarak bilinmektedir. Mersin sınırları içerisinde bulunan ve gizli bir miras olan Adamkayalar, gizemli bir kalıntıdır. Ülkemizin en önemli tarihi kalıntılarından bir tanesi olan Adamkayalar, güzelliği ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Adamkayalar’ın kabartmalarının ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Ancak yapılan arkeolojik çalışmalara göre milattan sonra ikinci yüzyılda yapıldığı düşünülmektedir.

Adamkayalar’a gittiğiniz zaman ilk girişte sağ tarafta kabartmaların olduğu bölümü göreceksiniz. Sol tarafında ise bütün bir ihtişamı ile Şeytan Deresi’ni görmeniz mümkündür.

Kayaların üzerleri oyularak yapılmıştır ve toplam 9 niş bulunmaktadır. Bunların içerisinde ise 11 erkek, 4 kadın, 2 çocuk, 1 Roma kartalı ve bir dağ keçisi kabartması bulunmaktadır. Kabartmaların tarihi yaklaşık olarak milattan önce 4. yüzyıla ve milattan sonra 2. yüzyıla kadar uzamaktadır.

Adamkayalar’a Nasıl Gidilir?

Adamkayalar, Mersin ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Adamkayalar’a gidebilmek için öncelikle Mersin il merkezine kadar gelmeniz gerekmektedir. Buradan toplu taşıma araçlarına binerek veya taksiye binerek kısa sürede Adamkayalar’a varış sağlayabilirsiniz.

Adamkayalar’a gidebilmek için herhangi bir saat sınırlaması yoktur. Bu nedenle günü her saatinde burayı ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış