familycouple
setuprateenter

Adalet Kasrı Nerede, Nasıl Gidilir?

Adalet Kasrı Nerede, Nasıl Gidilir?
Adalet Kasrı Nerede, Nasıl Gidilir?

Edirne doğal güzellikleri ve tarihi yerleri bakımından sık sık ziyaret edilen gezi yerlerinden biri olmaktadır. Edirne’de yer alan tarihi mekanlardan biri ve en büyük ikinci saray olarak kabul edilen Edirne Sarayı’nın yaşadığımız döneme kadar sağlam kalabilen tek yapısı Edirne Kasrı, Sarayiçi semtinde yer almaktadır. Sultan Süleyman zamanında Edirne Sarayı’na eklenen kasır, sarayın ayakta duran tek binası olmaktadır.

Kanuni zamanında Mimar Sinan’a inşa ettirilen Edirne Adalet Kasrı, 4 katlı bir yapıttır. İçinde mermer bir havuzu olan Adalet Kasrı, Osmanlı zamanının mühim yerlerinden biri olmasıyla bilinmektedir. Bu önemi, bir vakit Bakanlar Kurulu ve Yargıtay olarak kullanılmasıyla elde etmiştir. İmparatorluğun kanunlarının bu binada yazıldığı söylentilerine göre tarihi önemi sual edilemez bir haldedir.

Kasrın ön kısmında bulunan iki taşın orada yer alma nedenleri, Edirne tarihi hakkında izleri gözler önüne koymasıdır. Bu taşların birine seng-i arz, diğer bir taşa ise seng-i ibret adı verilir. Seng-i arz o bölgede yaşamını sürdüren halkın dileklerini yazdıkları kağıtları bıraktıkları alandır. Seng-i ibretse ölüm cezası alanların başlarının kesilip sergi edildiği taştır. Yaşadığımız dönemde ise bu taşlar Edirne Müzesi’nde bazı zamanlarda sergiye çıkarılmaktadır. İnsanların ibret almaları için sergilenen kesik başların olduğu bu taş, eski dönemin fikirleri, toplumsal ve siyasi yapı hakkında da detaylar vermektedir.

Uzun bir müddet tahtta kalan Sultan Süleyman tarafından inşa ettirilen ve Edirne Sarayı’nın kulesi olan kasır, sonradan yaptırılmıştır. Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan Edirne Adalet Kasrı’nın ilk katını Şerbethane olarak kullanmışlardır. Osmanlı için mühim bir yapıt olan bu kasrın ikinci katı ise, Divan katipleri tarafından kullanıldıklarına dair izler taşımaktadır. Üçüncü katta yer alan salon ise o dönemin divan toplantıları yapılmıştır. Yaşadığımız dönemde ziyarete açık olmayan bu kulenin dış görünüşü, nostaljik bir his uyandırır.

Aileler, gençler ve çocuklar gibi kalabalık grupların ilgiyle karşıladığı Adalet Kasrı, Edirne ziyaret edilecek yerler içerisinde yer almaktadır.

Adalet Kasrı Nerededir?

Adalet Kasrı, Edirne’nin Sarayiçi semtinde yer almaktadır. Merkezi bir konumda bulunan Adalet Kasrı’na rahat bir şekilde ulaşılabilmektedir.

Adalet Kasrı’na Nasıl Gidilir?

Edirne’de gidilecek yerler içerisinde bulunan Adalet Kasrı’nı ziyaret etmek için iki yol vardır. Bu yollardan biri şahsi aracınızla seyahat ederek, diğer bir yolu ise toplu taşıma araçlarından faydalanarak kasra ulaşmanızdır. Şahsi araçla yolculuk yapan turistler, Edirne’deki ikinci Bayezid Caddesi’ni geçerek Fatih Köprüsü Caddesi’ne varması gerekir. Bunun sayesinde kasra varabilir. Toplu taşıma araçlarından faydalanarak da ulaşılabilen Adalet Kasrı’na, ETUS’ait olan 1/A, 3 ve 3/A numaralı otobüsleri kullanarak varabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış